submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Leerlingen van de Stichtse Vrije School in Zeist hebben actie gevoerd om geld in te zamelen voor de bouw van de Vajra Academy. Speciaal voor de opening van de Vajra Academy op 10 maart hebben de leerlingen van de Vrije School een reeks kunstwerken gemaakt.
schilderijen van Van Gogh, kunstig nagemaakt door
leerlingen van de Stichtse Vrije School in Zeist

Twee schilderingen, gemaakt door groepen leerlingen, waren gebaseerd op bekende schilderijen van Vincent van Gogh. Met deze originele vondst was een voorbeeld van het Nederlandse cultuurerfgoed geschapen.


de in Nederlands zo belangrijke koe,
in Nepal een heilig dier

Even origineel was de vondst van de verbindende schakel: de koe, in Nepal heilig en in Nederland alom geprezen om haar productie van melk, boter en kaas. David van Lennep, die in 2006 eindexamen had gedaan aan de Stichtse Vrije School, was in het voorjaar van 2007 op reis door Nepal en kon tijdens de opening de schilderijen overhandigen aan het schoolhoofd, Rajini Mukhia.


David van Lennep overhandigt een van de schilderijen
aan Rajini Mukhia, het schoolhoofd

Als tegenprestatie maakten de leerlingen van Vajra een kunstwerk voor de Vrije School in Zeist. Het werd een schilderij van de dubbele vajra, het symbool van de Vajra Academy, met in het centrum een plattegrond van de Vajra Academy.

Overigens was David na de opening zo enthousiast over de school, dat hij er een paar maanden is gebleven om hand- en-spandiensten te verrichten. Hij logeerde er in het Vajra-internaat.