submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

'Goed doel'-actie van Happinez: de Vajra Academy!

Het veel gelezen tijdschrift Happinez heeft Stichting Vajra uitgeroepen tot Goed Doel. Happinez vraagt daarbij speciale aandacht voor de uitbreiding van de Vajra Academy. Daarbij heeft het tijdschrift zelf daadwerkelijk bijgedragen aan de uitbreiding. Fijn dat ook de lezers van het tijdschrift belangstelling voor uitbreiding van onze Vajra Academy tonen! De foto's en tekst waarmee Happinez aandacht aan deze school heeft besteed, vindt u onder aan deze webpagina.

De Vajra Academy is een school met kwaliteitsonderwijs waar veel kinderen uit lage kasten en arme gezinnen een kans krijgen. De school is de eerste ˜groene school" van Nepal. Zo leveren zonneboilers warm water en met de zonnekeuken op het dak van de school kunnen per dag honderden schoolmaaltijden worden bereid. Schijnt de zon eens een dagje niet, dan koken de koks op biogas, afkomstig uit een installatie op het terrein. Die verwerkt de stalmest van de Vajra-koeien, die voor schoolmelk worden gehouden.
Op Youtube vindt u verschillende filmpjes over de Vajra Academy. Zo is er de film 'Rujila's droom' die laat zien hoe leerling Rujila werkt aan de verwezenlijking van haar toekomstdroom. Of de film gemaakt voor het tienjarig jubileum van Stichting Vajra, die een goed beeld van de opzet van de school. Een video, gemaakt door Nederlandse vrijwilligers, geeft een levendige kijk op het reilen en zeilen van de school. 

Het sinds 2007 bestaande schoolgebouw van de Vajra Academy:

 

academy-foto

In 2007 opende de Vajra Academy haar deuren met een peuterspeelzaal en vijf basisschoolklassen; elk jaar is er sindsdien een klas bij gekomen. In 2012 werd het nieuwe hostel (internaat) in gebruik genomen, met slaapzalen en een biebliotheek/computerruimte.
Op dit moment spaart Stichting Vajra voor de uitbreiding van de school met extra klaslokalen.

De ASN Bank, Stichting Wilde Ganzen en Net4kids hebben bijgedragen aan de Vajra Academy. Doet u ook mee? 

 asn

 

net4kids

wildeganzen

Het woongebouw (internaat) voor leerlingen van de Vajra Academy:  

academy-schets


Stichting Vajra is door de Nederlandse fiscus erkend als ANBI oftewel ˜algemeen nut beogende instelling", zodat giften fiscaal aftrekbaar zijn. Vajra gaat zorgvuldig met uw geld om. Uw gift komt volledig ten goede aan het project, want Vajra heeft nul procent overheadkosten (geen salarissen, onkostenvergoedingen, kosten van kantoorhuur, auto's enz.).

U kunt op allerlei manieren bijdragen aan de Vajra Academy:

 • eenmalige donatie via iDeal of een overschrijving
  • een door uzelf te bepalen bedrag
  • aankoop van een muur à € 500,-; uw naam wordt op de gevel van de school aangebracht
  • sponsoring met € 5000,- van meubilair, computers, lesmaterialen of bibliotheek; uw naam wordt vermeld
  • sponsoring van een slaapzaal à € 35.000,-; uw naam wordt aan de zaal verbonden
 • afsluiten van een schenkingsovereenkomst voor een jaarlijkse gift gedurende vijf jaar (maximaal belastingvoordeel); klik hier voor meer informatie
 • fondswervingsacties door uw bedrijf, vereniging, buurt of school
 • sponsoring van een leerling; bekijk het filmpje hierover; een folder over sponsoring vindt u hier
 • vrijwilligerswerk in Nepal, zoals het verzorgen van een cursus/training voor de leerkrachten aan de leerkrachten van de Vajra Academy
 • indirect door vrijwilligerswerk in Nederland: fondsenwerving, onderhoud van de website enz.

Vragen, suggesties? Neem per mail contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

happinez