submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR overweegt om het zonneovenproject van Stichting Vajra in de Bhutanese vluchtelingenkampen uit te breiden.

Tot op heden is Vajra actief in een van de zeven kampen. Daar profiteren nu meer dan 10.000 mensen van koken met de zon. De UNHCR wil het project naar alle kampen uitbreiden. Hiervoor wilde de UNHCR een wetenschappelijke onderbouwing en zekerheid over de besparingen. Stichting Vajra heeft daarvoor twee studenten uitgezonden die van september 2004 tot maart 2005 onderzoek hebben gedaan. Lees verder.

Het wachten is nu op een definitieve beslissing. Helaas heeft de UNHCR geen sneldraaiende machinerie. De plaatselijke vertegenwoordiging is overtuigd. Nu de hoofdafdelingen van de UNHCR nog. Het zou een geweldige opsteker zijn als het Vajra lukt om de UNHCR ervan te overtuigen dat de zonneovens niet alleen voor de vluchtelingen, maar ook voor het milieu goed zijn. Om vervolgens zonneovens te verspreiden in plaats van kerosine (in combinatie met illegale houtkap...).