submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Het Science Centre Nemo, vlak bij het centraal station in Amsterdam, heeft in de zomer van 2007 aandacht besteed aan zonneovens en het zonneovenproject in de Bhutanese vluchtelingenkampen. Stichting Vluchteling heeft contact gelegd met dit museum en het museum een zonneoven geschonken.het Science Centre Nemo in Amsterdam

Zowel Stichting Vluchteling als Stichting Vajra heeft Nemo een zonneoven ter beschikking gesteld, zodat het museum over twee zonneovens kon beschikken. Hiermee gaf Nemo in de maanden juli en augustus workshops op het dak van het museum.

Daarboven heeft men een prachtig uitzicht over Amsterdam. Op het dak waren ook panelen te bewonderen met foto’s die fotograaf Chris de Bode heeft gemaakt van het zonneovenproject tijdens zijn bezoek aan de vluchtelingenkampen in het voorjaar van 2007.


demonstratie op het dak van Nemo

Hierboven de zonneoven op het dak van Nemo tijdens een demonstratie die Maarten Olthof gaf voor mensen van Nemo die de workshops verzorgden.

Tijdens de workshop kon men zien hoe heet de zonneoven wordt: er werd van alles gebakken en de damp sloeg ervan af. En uiteraard kon er worden geproefd: voor de kids natuurlijk een feest! Deze frisse zomer bood het Nederlandse publiek dus een zonnige reden om naar dit boeiende museum te gaan! Klik hier voor meer informatie over het wetenschapsmuseum Nemo.


Opening van workshops en fototentoonstelling
door kinderen


Openingstaart met zonneoven


Artikel in de telegraaf van de openingHet gehele artikel (pdf)