submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Het zonneovenproject in de Bhutanese vluchtelingenkampen wordt gefinancierd door Stichting Vluchteling, met geld van de Postcodeloterij. Stichting Vajra voert het project uit. Daarbij wordt in Nederland intensief met Stichting Vluchteling samengewerkt.


Klik hier om een folder te downloaden die Stichting Vluchteling over het project heeft gemaakt. De stichting zond fotograaf Chris de Bode uit naar de Bhutanese vluchtelingenkampen in Nepal om daar een fotoreportage van het zonneovenproject te maken.


foto: Chris de Bode

Ook legde Stichting Vluchteling contact met het wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam, dat veel belangstelling toonde voor het principe van de zonneoven en het zonneovenproject in Nepal. In de zomer van 2007 gaat Nemo de foto's van Chris de Bode tentoonstellen op panelen boven op het dak van het museum en zal het ruim aandacht besteden aan de zonneoven. Klik hier voor verdere informatie.

De site van Stichting Vluchteling besteedt ook veel aandacht aan de Bhutanese vluchtelingen en het zonneovenproject. Klik hier om de berichten te lezen.

Samen met Stichting Vluchteling geeft Stichting Vajra op 16 juni een demonstratie met een zonneoven op een ecologisch festival in Culemborg. Lees hier verder over dit festival.