submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Het in 2007 succesvol afgesloten zonneovenproject krijgt een vervolg. Stichting Vluchteling heeft opnieuw een donatie aan Vajra gedaan, ditmaal om het zonneovenproject in de Bhutanese vluchtelingenkampen te consolideren.


Werken aan de zonneoven


Met de verspreiding van duizenden zonneovens is in de zeven verschillende kampen de noodzaak ontstaan om werkplaatsen in te richten waar de zonneovens kunnen worden onderhouden en gerepareerd. Ook is het nodig om groepen vluchtelingen op te leiden om dit onderhoud goed te kunnen uitvoeren.Verbrand...


Met het nieuwe budget kan tevens een gedeelte van de door brand verwoeste zonneovens in het kamp Goldhap (zie hier) worden vervangen, waardoor 1500 vluchtelingen opnieuw toegang tot koken met de zon zullen krijgen.

In 2008 vertrekken de eerste Bhutanese vluchtelingen op uitnodiging naar de Verenigde Staten om zich daar te vestigen. Nu Bhutan al zeventien jaar lang geen concessies blijkt te willen doen, hebben de Verenigde Staten hun grenzen welwillend opengesteld voor een deel van de vluchtelingen, om zo bij te dragen aan een gedeeltelijke oplossing van dit vluchtelingenprobleem. Vajra zamelt de vrijkomende zonneovens in, repareert ze en verspreidt ze onder de laatste vluchtelingen die nog niet in het bezit van een zonneoven zijn.