submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content


Met ‘Hier’ als motto zetten 45 goededoelenorganisaties de komende twee jaar het thema 'klimaatverandering' op de agenda. Stichting Vajra is uitgenodigd hieraan deel te nemen vanwege het grote zonneovenproject dat zij in de afgelopen jaren succesvol in Nepal heeft opgezet. Stichting Vajra zit hiervoor in een samenwerkingsverband met Stichting Vluchteling en de UNHCR. Klik op de zonneoven om te zien hoe het project verder gaat worden uitgebouwd.


Doel van de 'Hier'-actie is bij zoveel mogelijk Nederlanders het bewustzijn aan te wakkeren dat er iets aan klimaatverandering kan worden gedaan, namelijk: door hier en nu te beginnen met aanpakken van oorzaken en gevolgen. Met steun van de Postcode Loterij dagen zij Nederlanders uit niet langer van anderen de oplossing van het probleem te verwachten, maar zelf te beginnen. Bijvoorbeeld door energiezuinige producten te kopen. Of door geen gebruik meer te maken van standbyfuncties op televisie en computer.

De goede doelen geven zelf ‘het goede voorbeeld’ met projecten in Nederland, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het is voor het eerst dat zoveel goededoelenorganisaties op het gebied van milieu, ontwikkelingssamenwerking en natuurbescherming samen campagne voeren en samenwerken. Klik op onderstaand logo voor meer informatie: