submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Vajra beheert een eigen internaat in de Kathmandu-vallei, sponsort de opleiding van meer dan honderd leerlingen en studenten en heeft inmiddels vier scholen in afgelegen gebieden gebouwd. Na de bouw werden deze scholen aan de overheid overgedragen. Het is belangrijk dat deze afgelegen gebieden goede scholen met voldoende capaciteit hebben. Het onderwijspeil op deze overheidsscholen blijft evenwel op een erg laag niveau.

Om daadwerkelijk aan de onderwijskwaliteit te kunnen bijdragen, gaat Vajra nu een eigen school gaan bouwen, te beheren door de Nepalese stichting zelf: de Vajra Academy. Dit wordt een school:

  • voor kwaliteitsonderwijs; de meeste leerlingen zullen het eindexamen halen; wie dit niet lukt, kan een beroep leren aan een parallelle opleiding; in de toekomst kan de school een opleidingscentrum vormen voor leerkrachten van de scholen die Vajra in de bergen heeft gebouwd;
  • met gratis onderwijs aan kinderen uit arme gezinnen; zij zullen ca. 35% van de leerlingen gaan uitmaken;
  • met extra aandacht voor de opleiding van meisjes en Dalits;
  • met milieusparende voorzieningen.

Onze ervaring met zonne-energie zullen we er op verschillende manieren toepassen. Zo zullen er een zonnekeuken en zonneboilers worden geïnstalleerd. Met een biogasinstallatie en wellicht ook zonnestroom kan dit de eerste 'groene' school in Nepal worden. Dat kan geen kwaad, want Kathmandu is inmiddels in velerlei opzicht een ernstig verontreinigde stad.

Wilde Ganzen en de NCDO hebben dit project ondersteund. Mocht u meer informatie over dit interessante project wensen, neemt u dan contact op met Maarten Olthof.

Stichting de Wilde Ganzen
Klik op het logo om naar de website van Wilde Ganzen te gaan.


Klik op het logo om naar de website van de NCDO te gaan.