submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

2008 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Sanitatie, door onze eigen kroonprins en VN-adviseur prins Willem Alexander wereldkundig gemaakt.


Watertappunt bij school


De Nederlandse organisatie Simavi heeft hierbij aangesloten met de oprichting van het zogeheten HOGE NOOD-fonds. Simavi heeft over de gehele wereld niet-gouvernementele organisaties (NGO's) als Vajra opgeroepen om met goede ideeën te komen op het gebied van sanitatie bij scholen. Jaarlijks sterven 1,8 miljoen mensen, vooral kinderen, aan diarree door gebrek aan een toilet, schoon drinkwater en persoonlijke hygiëne. Dagelijks zijn dit bijna 5000 kinderen: schrikbarende aantallen!


Simavi heeft het HOGE NOOD-fonds opgericht om toiletblokken en hygiëneonderwijs op scholen in Azie en Afrika te financieren, zodat minder kinderen ziek van school thuisblijven. Vervuilde scholen zijn namelijk een bron van infecties. Een gezonde jeugd én onderwijs vormen echter samen de basis voor een betere toekomst. Van de in totaal tweehonderd bij Simavi ingediende voorstellen kon maar een beperkt aantal worden toegewezen.Toiletten bij school


Vajra Nepal, die de aanvraag geheel zelfstandig heeft ingediend, is in de prijzen gevallen. Met 1.250.000 roepies (circa € 13.000) kunnen vijf scholen worden uitgerust met toiletblokken en watervoorzieningen, waarbij er op de betreffende school lessen over hygiëne worden gegeven. Zoals u van onze berichten uit eerdere jaren weet, heeft Vajra ruime ervaring met voorlichting over hygiëne en sanitatie en het bouwen van watervoorzieningen en latrines in Sindhupalchowk, vooral bij scholen. Met deze donatie kunnen bij vele honderden kinderen maag-darmziekten worden voorkomen!