submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

In 2008 is gewerkt aan renovatie en uitbreiding van het ziekenhuisje van Barhabise, in 2001 al door Vajra verbouwd. Voorwaarde was een samenwerkingsovereenkomst tussen dit ziekenhuisje en het Kathmandu Medical College (KMC), waarmee Vajra al lang samenwerkt.

Door alle onrust in Nepal is die overeenkomst echter uitgebleven, reden waarom we onze aandacht naar gezondheidsposten in de bergen hebben verlegd. Een aantal health posts verkeert in slechte staat. Daar ontbreken bijvoorbeeld een onderzoeksruimte en soms zelfs tafels en stoelen. Er is een algeheel gebrek aan weegschalen, bloeddrukmeters en eenvoudige instrumenten voor een bevalling.

healthposts.jpg 

Verloskundige Laetitia van Wetten was onder de indruk van de inzet van de verloskundigen, ondanks de barre voorzieningen in de gezondheidsposten. Verbetert Vajra die, dan kan de kwaliteit van hun werk toenemen.

De posten spelen een belangrijke rol in het door Vajra en Simavi opgezette community health development programme en vormen een onmisbare schakel in het regionale gezondheidszorgsysteem. Wij zijn in contact met een aantal sponsors in Nederland. Natuurlijk draagt ook de gemeenschap zelf bij.