submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

De Vajra Academy wordt elk jaar met één nieuwe klas uitgebreid. In het schooljaar 2009- 2010 is het de beurt aan klas 5, vergelijkbaar met groep 7 in Nederland.
 
De eerste lichting eindexamenkandidaten wordt pas in 2015 afgeleverd, na klas 10. Veel Nepalese ouders laten de schoolkeuze voor hun kind afhangen van de resultaten van het School Leaving Certificate (SLC),gel het equivalent van het eindexamen van onze middelbare school. Betalende ouders in Kathmandu kiezen dan ook vaak voor een gevestigde school, wat ertoe leidt dat gesponsorde leerlingen nu nog tweederde deel van de schoolpopulatie uitmaken. Waarschijnlijk zal dit nog even zo blijven, totdat de reputatie van onze school definitief gevestigd is.
 
bus_vajra_academy.jpg
Schoolbus van de Vajra Academy

 

Gelukkig zijn er altijd pioniers onder ouders, zo ook bij de Vajra Academy. Deze mensen laten hun schoolkeuze niet alleen afhangen van het SLCgemiddelde, maar ook van de kwaliteit die de school, hoe nieuw ook, nu al uitstraalt. De schoolprestaties van de gesponsorde leerlingen zijn met een gemiddelde van 7½ hoog, zeker wanneer men bedenkt dat een scholier in Nepal het SLC al met een 4 haalt. In 2009 gaan twaalf Vajra-scholieren op voor het eindpapiertje.

 
In 2008 zijn voor 20 sponsors maar liefst 34 nieuwe leerlingen geselecteerd. Verscheidene sponsors meldden zich aan nadat zij tijdens een reis in Nepal de Vajra Academy hadden bezocht. Zij waren onder de indruk van de school, de kinderen en de leerkrachten. Er is goed werk verricht door onze beste ambassadeurs: de sponsors zelf. Enthousiast overtuigen zij vrienden, familie en bekenden, wat tot nieuwe aanmeldingen leidt. 
 
Stichting Vajra is blij met hun betrokkenheid. Deze sponsors vormen het fundament van ons sponsorprogramma. In totaal kunnen inmiddels 125 leerlingen dankzij een Vajra-beurs naar school. Daarnaast hebben vier leerlingen na hun SLC een studiebeurs voor een beroepsopleiding of zelfs een universitaire studie toegekend gekregen. Sinds de oprichting heeft Stichting Vajra al zo'n tweehonderd leerlingen en studenten gesponsord.
 
Vajra-ambassadeurs: dank voor uw steun aan ons project. Zet uw goede werk voort, zodat nog meer kinderen uit kansarme gezinnen in Nepal hun capaciteiten tot bloei kunnen brengen.
 
Cécile Sanders,
coördinatrice leerlingsponsoring