submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Saskia en Minke hebben in 2001 vijf maanden sportles gegeven op de Merryland School. Een van de hoogtepunten was het organiseren van een sportdag met prijzen voor de gehele school.

sportdag
Saskia tijdens de sportdag

Maarten Olthof en Rien van Steen waren aanwezig bij de sportdag. Zo konden niet alleen de leerlingen, maar ook Maarten en Rien kennismaken met het oud-Hollandse spelletje 'spijkerpoepen'.

spijkerpoepen
'Spijkerpoepen'

Saskia en Minke hebben de Merryland School met verscheidene scholen in de Kathmandu-vallei vergeleken en vastgesteld dat het schoolgeld uit Nederland bij de Merryland School goed besteed is. Verder hebben ze intensief contact onderhouden met de Vajra-leerlingen. Ze hebben veel verteld over Nederland en omdat dit in het Engels ging, konden de leerlingen hiermee ook hun Engels verbeteren. Hoe enthousiast de leerlingen over hun lessen waren blijkt wel uit een bijdrage van Bhawani over de zin van sport en spel:

"Health is wealth" is bij ons een oude zegswijze die je tegenwoordig veel hoort. Een goede scholier is niet alleen toegewijd aan studie, maar ook aan sport en spel. Je moet geen boekenworm worden. Wij zeggen altijd: "Work while work, study while study, play while play: that is the way to be happy and gay."

Voor een bijdrage uit het veld van Saskia klik hier.
Overweegt u ook een kind te sponsoren? Klik dan hier voor meer informatie. Er staan meestal kinderen op een wachtlijst voor sponsoring.