submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Ja, het is zover: de Vajra Academy is geopend! Op 10 maart 2007 zijn de school en het internaat geopend met een grote manifestatie.De Vajra Academy in een groene omgeving,
met op het dak een zonnekeuken

In en rond het amfitheater van de school verzamelden zich een kleine 1000 toeschouwers: ouders van leerlingen, buurtbewoners, vrijwilligers van Vajra, de pers, televisie en natuurlijk veel kinderen.


Opening door leerlingen met door hen gemaakte vlaggen

In Nepal bestaan openingsceremonies meestal uit ellenlange speeches, waarbij iedere spreker voor een groot gedeelte herhaalt wat de vorige heeft gezegd. Ditmaal had het organisatieteam echter een vernieuwend programma opgezet. De nadruk lag op presentaties die door kinderen werden verzorgd: toespraakjes, samenzang en dansvoorstellingen wisselden elkaar af.


Onthulling plaquette door schoolhoofd Rajini en
voorzitters Ram en Maarten

Aan het begin van de dag was er natuurlijk een officieel gedeelte waarin de school formeel werd geopend. Het lint werd doorgeknipt, de plaquette werd onthuld en er waren een paar korte toespraken, waarbij van alles werd overhandigd. Aan het begin van de middag was er een kleine lunch die met zonneovens was bereid.


Cultureel programma door leerlingen

De middag werd afgesloten door een instrumentaal optreden van de populaire, landelijk bekende sarangispeler Shyam Nepali en zijn groep. Van de opening is een uitgebreide fotoreportage gemaakt: klik hier om deze te bekijken. Ook kunt u een reportage van het bouwproces bekijken: klik hier.