submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Sponsor een leerling: klik hier.

 

In april 2007 is de Vajra Academy met vijf klassen van start gegaan: twee pre-primary voor de kleuters en drie primary klassen. Het Nepalese onderwijs loopt door tot en met klas tien. In de komende jaren zal in elk jaar aan de Vajra Academy een klas erbij komen.Klik op de foto voor een vergroting


In totaal heeft Vajra nu ruim 100 sponsorleerlingen. Van hen zitten er circa 50 in een van de genoemde klassen. Zij gaat nu naar de Vajra Academy. De anderen zitten in hogere klassen van de Merryland School, de school waarmee Vajra al jaren samenwerkt. Van de sponsorleerlingen komt ongeveer de helft van buiten de Kathmandu-vallei. Zij wonen in het internaat van de Vajra Academy.


Uiteraard is het niet gemakkelijk om in het eerste jaar Nepalese ouders te vinden die hun kind naar de Vajra Academy willen laten gaan. De school moet zich immers nog 'bewijzen'. Toch zijn er enkele tientallen leerlingen van Nepalese ouders die voor de opleiding betalen. We hopen in het eerste jaar het vertrouwen van veel ouders te winnen, zodat het volgend jaar bij de aanmeldingen storm zal lopen.


Belangrijk is dat de school met een enthousiast lerarenteam van start is gegaan. Alle leerkrachten krijgen een gedegen training voordat ze aan de Vajra Academy gaan lesgeven en ook met regelmaat daarna. We streven tenslotte naar kwaliteitsonderwijs. De meeste leerkrachten in Nepal hebben nog nooit zo'n training gehad!

Al met al kan de school nog best wat leerlingen gebruiken. Weet u iemand die een leerling wil sponsoren of wilt u dit zelf doen, klik dan hier voor meer informatie. Omdat we zorgvuldig te werk gaan, kan het even duren voordat de sponsoring helemaal rond is.