submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Op woensdag 14 september is in Bergschenhoek weer de traditionele sponsorloop gehouden, dit jaar voor de 21e maal. Leerlingen van acht basisscholen lopen jaarlijks met als inzet een groot bedrag voor een goed doel in te zamelen.

Evenals vorig jaar was de opbrengst bestemd voor de bouw van de Vajra Academy. Namens Stichting Vajra was penningmeester Rien van Steen bij de sponsorloop aanwezig. Doordat de Wilde Ganzen en de NCDO de actie ondersteunen, wordt de opbrengst meer dan verdubbeld!

Dit jaar deden meer dan 700 kinderen mee aan het festijn. Zij zijn afkomstig van de volgende scholen in Bergschenhoek: De Acker, De Groenehoek, De Tuinen, De Sparrenhoek, CBS Boterdorp, De Regenboog en Willlibrordus Pius X.


Leerling in de rij voor het stempelen

Het organiserend comité Besos, waarin Vajra-vrijwilligster Saskia Beijer met haar moeder Tineke en zus Yvette een enorme berg werk verzetten, slaagt er elk jaar weer in veel mensen voor deze sponsorloop te mobiliseren: ouders van kinderen, leerkrachten van de scholen, de plaatselijke middenstand, die de versnaperingen beschikbaar stelt, en de gemeente, die marktkramen uitleent, toestemming geeft voor de wegafsluiting en de burgemeester het startschot laat komen geven.

Het was prachtig te zien hoe de grote massa kinderen zich na de start in twee groepen splitste: de kleintjes, die vaak aan de hand van vader, moeder of grootouders er een wandeling van maakten, en daartegenover de grotere kinderen, die fanatiek renden alsof hun leven ervan afhing en die met verhitte koppen na elke ronde hun stempel kwamen halen en als ‘ravitaillering’ een gezond schijfje komkommer uit de grote emmers gristen. Na 60 minuten kon iedereen zijn stempelkaart inruilen voor de beloning: een medaille en een ijsje! De opbrengst voor het goede doel wordt nog uitgerekend, maar los daarvan is deze sponsorloop een prachtig voorbeeld van gemeenschapszin.

Stichting de Wilde Ganzen
Klik op het logo om naar de website van Wilde Ganzen te gaan.


Klik op het logo om naar de website van de NCDO te gaan.