submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Nepal heeft niet alleen behoefte aan afgestudeerden met een diploma, maar met name ondernemende jonge mensen die zelf banen creëren! Geïnspireerd door het succes van de Vajra Academy is het plan opgevat een hotel als duurzame onderneming te bouwen. Leerlingen van de Vajra Academy kunnen er allerlei soorten stages lopen, waarna zij gestimuleerd worden om zelf een bedrijf op te zetten.

Uitzicht vanuit resort

 

Het hotel zal als een maatschappelijk verantwoorde onderneming worden gerund en een deel van de winst gaat naar sociale projecten. Net als de Vajra Academy krijgt het hotel een zonnekeuken, een biogasinstallatie, een melkboerderij en een kleine waterkrachtcentrale voor stroom. In de biologische hoteltuin wordt groente verbouwd. Er komen ook tenten in de vorm van Tibetaanse yurts. Wellicht is dit hotel het eerste in zijn soort ter wereld. Naast Vajra participeren in dit project onder meer de internationaal bekende Zwitserse architect Christian Müller, Deepak Gadhia – een Indiër die van de VN een internationale onderscheiding heeft ontvangen voor zijn vele toepassingen van groene technologieën – en een bekende Nepalese trekkingorganisatie. Het hotel, met zicht op een Tibetaanse vallei, is geopend tijdens de jubileumreis in november 2013. In november 2014 wordt deze reis herhaald!
Zie: www.vajra.nl/jubileumreis

Een aantal deelnemers van deze reis is na afloop aandeelhouder geworden. Als u dit ook een interessante gedachte vindt, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bungalows
Bungalows

Uitzicht op Tibet
Uitzicht op Tibet bij de Friendship bridge

Solar kitchen
De zonnekeuken die op het dak van het restaurant komt

Bouwplaats
Architect Christian Müller, Maarten en Ramkaji in 2013 op de bouwplaats