submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Na hun achttien jaren van ballingschap in Nepal worden voorjaar 2009 zo'n honderd Bhutanese vluchtelingen in Nederland opgenomen. De eerste maanden brengen zij door in een asielzoekerscentrum (AZC) in Amersfoort, waar zij door middel van uiteenlopende programma's en taallessen op een leven in Nederland zullen worden voorbereid. Hierna worden zij in verscheidene gemeentes ondergebracht. 

 
Om deze vluchtelingen op weg te helpen, wil Stichting Vajra in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland een netwerk opzetten van vrijwilligers die om de maand een bijeenkomst voor deze Bhutanezen organiseren. Op bijeenkomsten kunnen zij vragen stellen en successen en moeilijkheden uitwisselen. 
 
bhuthanese_vluchtelingen.jpg
 
Doel is hen in contact te brengen met Bhutanezen en Nepalezen die hun weg in de Nederlandse samenleving al hebben gevonden en die hun zo tot voorbeeld kunnen dienen. Contact met buren en vrienden wordt gestimuleerd en de vluchtelingen worden met het Nederlandse hulpaanbod vertrouwd gemaakt. Dit zal de integratie bevorderen en uiteindelijk de zelfredzaamheid vergroten. Ervaringsdeskundigen op het gebied van migrantenwerk maken deel van dit netwerk uit. 
 
Wilt u zich voor deze vluchtelingen inzetten? Neemt dan contact op met Cora Schram: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.