submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

De provincie Utrecht telt veel particuliere organisaties die projecten in ontwikkelingslanden initiëren en ondersteunen. Vele onder hen zetten zich in voor het behalen van het VN-millenniumdoel 'minder armoede in 2015' en andere millenniumdoelen. (Voor informatie over de VN-millenniumdoelen klik hier).


Op 17 oktober 2007, de Internationale Dag tegen Armoede, vond in het stadhuis van Nieuwegein de finale plaats van de verkiezing van de winnaar van de Millenniumdoelen Award 2007 van COS Utrecht, een van de veertien landelijke Centra voor Internationale Samenwerking. Stichting Vajra was naast veertien andere organisaties uitgenodigd aan deze verkiezing deel te nemen.

Dankzij vele sympathisanten in Nederland én Nepal die in de voorronde in groten getale op Stichting Vajra stemden, behoorden wij tot de vijf genomineerde finalisten. Tijdens de finalebijeenkomst in de Nieuwegeinse raadzaal hebben wij het zonneovenproject en de Vajra Academy met beeld en geluid gepresenteerd aan het COS, een driekoppige jury en het publiek. Vooral de langetermijnvisie en de professionele, duurzame aanpak van Stichting Vajra oogstten grote waardering.


Toch heeft Stichting Vajra de onderscheiding niet gekregen: de jury heeft uiteindelijk het aspect van aanmoediging van een beginnende organisatie, de jonge en nog kleine organisatie Stichting EducAIDed, zwaarder laten wegen dan de mate waarin een finalist zo veel mogelijk millenniumdoelen daadwerkelijk, effectief nastreeft. Van de vijf finalisten was Stichting Vajra het oudst en ontegenzeggelijk het meest ervaren en het breedst actief ten aanzien van de millenniumdoelen.


Deze provinciale onderscheiding was zeker een opsteker geweest voor ons bestuur en vooral voor onze vele vrijwilligers in Nepal en Nederland. Ook al hebben wij niet gewonnen: het was leuk en zinvol om mee te doen. Het mooie bord met inscriptie, dat wij ontvingen als genomineerde, hebben wij in december 2008 overhandigd aan bestuursleen van Vajra Nepal, die voor het jubileum in Nederland waren.


Wij wensen Stichting EducAIDed als winnaar en de overige drie medefinalisten evenveel succes als onszelf! Er moet immers nog heel wat gebeuren willen de Millenniumdoelen daadwerkelijk in 2015 gerealiseerd zijn.