submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

In 2007 hebben we afscheid moeten nemen van twee gewaardeerde bestuursleden: secretaris Kirsten Verpaalen en penningmeester Erwin Derksen.

Erwin begint een fietshotel in Frankrijk (klik hier) en Kirsten heeft een baan gevonden bij de UNHCR in Kyrgyzstan. Beiden blijven zij, op bescheiden schaal, beschikbaar voor Vajra. We zijn hun zeer erkentelijk voor al het werk dat zij als vrijwilliger in Vajra hebben geïnvesteerd. Kirsten wordt als secretaris opgevolgd door Edzo Ebbens, al jaren medisch adviseur van Vajra en vanaf nu actief in een dubbelfunctie. Erwin wordt opgevolgd door Peter de Rue, die als ervaren financieel adviseur ongetwijfeld extra diepgang aan het penningmeesterschap zal geven.

Edzo Ebbens werkt al jaren bij Stichting Vajra. Sinds 2004 is hij medisch adviseur van de stichting en hij is al vele malen voor de medische projecten in Nepal geweest. Edzo heeft ruim twee jaar lang als tropenarts in Afrika gewerkt. Vele jaren was hij verbonden aan een boeddhistisch instituut. Hij spreekt zelfs een beetje Tibetaans!

Edzo: "De kracht van Vajra is de kleinschaligheid, de streekgerichtheid, gedragen door lokale mensen en met gebruik van de lokale infrastructuur. De kracht van de Nepalezen: laten zien dat het mogelijk is om vriendelijk en positief te blijven, ook al zijn de omstandigheden nog zo beroerd."

Peter de Rue is lange tijd vennoot van een groot accountantskantoor geweest en heeft nu, samen met zijn vrouw, een belastingadviespraktijk. In 2007 nam hij afscheid van de Rotaryclub Amsterdam- Landsmeer, waarvan hij als medeoprichter dertien jaar lang penningmeester is geweest. Peter richt zich met name op het beleidsmatige werk van Stichting Vajra. De boekhouding wordt gedaan door zijn vrouw, Monique de Rue. Monique heeft fiscaal recht gestudeerd, heeft leiding gegeven aan een belastingaangiftepraktijk en is vrijwilligster geweest bij de Belastingwinkel.

"Sinds 1993 reizen wij veel. In 2001 maakten we een rondreis in Nepal en in 2007 namen we deel aan de door Maarten begeleide reis 'In de voetsporen van Boeddha', door India en Nepal. Tijdens onze reizen hebben wij veel landen bezocht en daar mooie ervaringen opgedaan. Je komt dan ook in aanraking met schrijnende gevallen en ziet soms helaas hoe goedbedoelde hulp niet of zelfs averechts werkt. Grondige kennis van het land en zijn plaatselijke noden is wezenlijk. Zonder ondersteuning vanuit de bevolking is een project kansloos. Daarom zijn wij onder de indruk van wat Vajra in de afgelopen tien jaar heeft bereikt. Mooi om daaraan een bijdrage te mogen leveren!".