submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Reisorganisatie Sawadee heeft met ingang van najaar 2008 de Vajra Academy onderdeel gemaakt van haar reisprogramma's in Nepal en Tibet.

Sawadee is een van de weinige reisorganisaties die is aangesloten bij het Nederlandse zogeheten MVO-programma, het programma voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
 


Sawadee verplicht zich hiermee rekening te houden met het effect van bedrijfsactiviteiten op het milieu en met de menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf. Sawadee Reizen streeft ernaar om in elke reis een of meer projecten op te nemen die erop zijn gericht de lokale bevolking of de natuur van toerisme te laten profiteren.Vajra Academy: de groenste school van Nepal


Sawadee licht dit op haar website als volgt toe:


Koken met de kracht van zon

Aan de rand van de Kathmandu-vallei staat de Vajra Academy. De school is onder meer opgericht voor kansarme leerlingen uit heel Nepal. Deze groene school, werkend vanuit een ecologische visie, is een primeur in Nepal. Op het dak staat de eerste zonnestoomkeuken van het land. Het is een bijzonder gezicht om het eten gekookt te zien worden met behulp van de enorme zilverkleurige schotels. Breng een bezoek aan de school en geniet van een typisch Nepalees diner, klaargemaakt met de kracht van de zon! Klik hier voor meer informatie onder 'Nepal'. 


De groepen worden in Kathmandu opgehaald door Vajra en krijgen een rondleiding op het uitgebreide terrein van de Vajra Academy. Daarna is er uitwisseling met leerlingen van de school, die deels via Stichting Vajra worden gesponsord, waarbij de leerlingen in de gelegenheid zijn om het geleerde tijdens de lessen muziek, dans en drama in de praktijk te brengen. Het bezoek wordt afgesloten met een maaltijd, die bij goed weer wordt bereid met de zonnestoomkeuken op het dak van de school en anders met gas uit de biogasinstallatie, die de meststoffen van de toiletten en van het melkveebedrijfje van de school vergist.