submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Op 25 juni kwamen vele donateurs, sponsors, vrijwilligers en andere belangstellenden naar het Mirror Centre in Amsterdam voor de themadag 'Onderwijs in Nepal'. Zij kregen in de loop van de dag een indruk van de onderwijsprojecten waarvoor Stichting Vajra zich inzet, zoals de bouw van de Vajra Academy.

 

Voor het programma van de dag klik hier.

 

De dag begon met een speciale presentatie door penningmeester Rien van Steen voor de donateurs die via Stichting Vajra een leerling sponsoren.

 

 

De uit Nepal afkomstige en in Nederland woonachtige Mr. Nepal (dat is serieus zijn naam!) van de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons onderstreepte in zijn lezing het belang van kwaliteitsonderwijs. Boudewijn van Velzen, onderwijsadviseur van Stichting Vajra en directeur van APS International vertelde over de bijdrage die Vajra Academy aan kwaliteitsonderwijs in Nepal zou kunnen geven.

 

 

Bouwkundig ingenieur Daniël Südkamp, die in 2004/2005 een half jaar als vrijwilliger in Nepal heeft gewerkt aan de bouwplannen van de Vajra Academy, gaf een overzicht van zijn werkzaamheden en de belangrijkste details van de Vajra Academy. Uit eigen ervaring vertelde hij over allerlei onverwachte zaken die het werken in Nepal tot een uitdaging maken.

 

Dick Verschuur van Stichting Klein Verzet had een fraaie en humoristische presentatie over zijn fietsreizen samen met Els Schaap en over fondsenwerving op de fiets. Zij haalden die dag maar liefst € 547 op voor de Vajra Academy.

 

Tussen de lezingen door gaven twee films, Nima Temba Sherpa en Nepathya, een indringend beeld van de dagelijkse zorgen van de Nepalezen en over het beland dat zij hechten aan goed onderwijs voor hun kinderen. Naast het programma van Stichting Vajra boden docenten van het Mirror Centre cursussen aan waarbij met name gebruik gemaakt werd van yoga, meditatie en massage. Aan het begin van de avond was er een Aziatisch buffet waarna het programma doorging met de bekende film Himalaya. Op de dansvloer kon de avond afgesloten worden.