submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Elk jaar voert de Stichtse Vrije School in Zeist actie voor een goed doel in het kader van de Michaelsactiviteiten. Vorig jaar is er bijvoorbeeld actie voor Suriname gevoerd, en eerder was dat voor Afrika. Biologiedocente Rianne Nooteboom heeft dit jaar voorgesteld een actie in Azië te ondernemen en het geld aan Stichting Vajra te schenken voor scholenbouw.

Op woensdag 21 september waren Maarten Olthof en Kirsten Verpaalen van Stichting Vajra uitgenodigd om een presentatie te verzorgen voor de ongeveer 500 leerlingen en docenten. Maarten vertelde dat hij in Nepal ooit met zijn bergschoenen van een paar honderd euro naast een hutje stond toen een brutaal jochie hem vroeg hoe duur die schoenen eigenlijk waren. Toen realiseerde hij zich heel duidelijk hoe scheef deze wereld in elkaar zit: dat hutje kostte namelijk evenveel als de schoenen! Met veel aandacht volgenden de leerlingen een Powerpoint-presentatie over de plannen voor de Vajra Academy. Verschillende leerlingen gaven aan dat ze al in Azië waren geweest en een leerling was zelfs in Nepal geweest. Die kon dus voor zijn schoolgenoten nagaan of het wel allemaal klopte wat er werd verteld. Gelukkig was dat volgens hem wel het geval. Na afloop waren er veel vragen waaruit bleek dat de leerlingen actief meedachten over de problematiek van armoede en onderwijs in Nepal. Er was zelfs een vraag over vrijwilligerswerk na het eindexamen!

Er hebben inmiddels verschillende acties plaatsgevonden. Leerlingen uit klas 11a hebben op 30 september op de school een filmavond georganiseerd. Een andere groep heeft een heuse Nepalese maaltijd georganiseerd. Rianne gaf zelf aan met een groep leerlingen te gaan zingen in tehuizen. Acties als die van de Stichtse Vrije School zijn een enorme opsteker voor Stichting Vajra. Als dank ontving de school in de persoon van Rianne Nooteboom een vajra als symbool voor de samenwerking tussen west en oost. De opbrengst van de acties wordt door Wilde Ganzen en NCDO meer dan verdubbeld!

 

Stichting de Wilde Ganzen
Klik op het logo om naar de website van Wilde Ganzen te gaan.


Klik op het logo om naar de website van de NCDO te gaan.