submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Zoals de Bhadrakali School in Maneshwara er in 2000 uitzag, zo ziet de Saraswati School in Ramche er nu uit: onderkomen, donker en te klein voor alle leerlingen. De overheid wil of kan niet helpen.

De VDC van Ramche heeft Stichting Vajra dan ook al verschillende keren gevraagd om bij te springen. De verbouwing gaat zo'n € 27.000,- kosten maar de VDC wil zelf bijdragen. In de hindoemythologie is Saraswati de gemalin van Brahma. Zij is de godin van de wetenschap, vandaar dat veel scholen haar naam dragen. Ze wordt vaak bij scholen met een soort sitar afgebeeld.

Met de Saraswati School hebben we een speciale band. Zo hebben we hier in het verleden al verschillende health camps gehouden. Raj Kumar werkt in de nieuwe kliniek van Ramche die naast deze school ligt. In 2002 gaat hij op de Saraswati School ook gezondheidsvoorlichting geven. Stichting Vajra wil de school graag helpen. Maar we hebben voor dit project nog niet één roepie. We zullen in de komende tijd dus veel energie moeten steken in het vinden van de benodigde financiën. Als u kunt helpen, horen we dat graag. In elk geval zal Stichting Vajra in 2002 vier latrines voor de school en de kliniek bouwen.


Zo ziet de Saraswati school er nu uit


En zo zouden we graag willen dat hij er volgend jaar uit ziet