submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Op woensdag 15 september werd de 20ste editie van de BESOS-sponsorloop gehouden. Zoals altijd gaat de opbrengst van de sponsorloop naar kinderen en onderwijs in een ontwikkelingsland. Dit jaar is de opbrengst voor Stichtingen de NCDO ondersteunen deze actie waardoor de opbrengst meer dan verdubbeld wordt.


Start en finish

Dit jaar deden maar liefst 676 kinderen mee. Zij zijn afkomstig van de volgende scholen in Bergschenhoek:

De Acker
De Groenehoek
De Tuinen
De Sparrenhoek
CBS Boterdorp
De Regenboog
Willlibrordus
Pius X


Leerling in de rij voor het stempelen

Via de scholen kregen de leerlingen een sponsorlijst uitgereikt. Om 18.30 uur loste Maarten Olthof het startschot en daarna mochten de deelnemers een uur lang zoveel mogelijk rondjes proberen te lopen voor de bouw van de Vajra Academy. Na afloop konden de kinderen bij het inleveren van hun stempelkaart een medaille in ontvangst nemen. Daarbij bepaalt het aantal rondjes dat ze hebben gelopen hoeveel hun sponsors gaan betalen. De opbrengst zal vermoedelijk rond de € 11.000 liggen!

Naast de leerlingen waren er veel ouders gekomen, zodat er alles bijeen misschien wel duizend mensen aanwezig waren. Een fantastische happening, volop ondersteund door de plaatselijke middenstand. Zo waren het gebruik van de stands en het drukwerk kosteloos. Een groenteboer had een partij komkommers beschikbaar gesteld en iedereen kreeg aan het eind een ijsje. Plaatselijke krant en lokale radio deden verslag en een discjockey zorgde voor de muzikale omlijsting.

Stichting de Wilde Ganzen
Klik op het logo om naar de site van Wilde Ganzen te gaan


Klik op het logo om naar de website van de NCDO te gaan