submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Veel ziekten bij bewoners van afgelegen gebieden in Nepal worden gebrekkig of niet behandeld. Het is inmiddels een traditie dat Stichting Vajra in het voorjaar medische kampen, zogeheten health camps, organiseert in dorpen in noordelijk Sindhupalchowk.

In de afgelopen jaren hebben we een goed inzicht gekregen in de belangrijkste gezondheidsproblemen in dit gebied. Meer dan twaalfduizend mensen zijn inmiddels door ons behandeld en we hebben daarbij veel aandacht aan gezondheidsvoorlichting besteed. Vaak kwamen we mensen tegen met ernstige afwijkingen als staar of kinderen die doof waren aan een of twee oren als gevolg van oorontstekingen, maar ook patiënten met ernstige gynaecologische afwijkingen of heftige kiespijn.

Omdat een aantal van deze afwijkingen goed te behandelen is, hebben we vanaf 2001 onze zorgverlening uitgebreid met oog- en ooroperaties, gynaecologische operaties, tandheelkundige zorg, kleine chirurgische ingrepen en kindergeneeskunde. Dit aanbod is mogelijk dankzij de grote toename van het aantal Nepalese artsen dat vrijwillig voor Stichting Vajra wil werken én de bezielende leiding van onze medische adviseurs dr. Sunil, dr. Pushpa en dr. Kishore. Vooraanstaande artsen zijn bereid om met Vajra Foundation Nepal samen te werken, onder wie dr. Anial Kumar Jha, lid van de Nepal Medical Council, die de overheid bij het landelijk gezondheidsbeleid adviseert.

Hieronder treft u een aanbeveling aan van dr. Rizyal, pricipal van Nepal Medical College, het universiteitsziekenhuis in Kathamandu waarmee Stichting Vajra samenwerkt.


Wilt u een bijdrage leveren aan ons medisch project, klik dan hier.