submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Op woensdag 29 mei 2003 vond de landelijke jaardag plaats van de NCDO (Nationale Commissie voor Internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) plaats. De dag werd georganiseerd in de statige hal van het Tropenmuseum in Amsterdam.

Deze jaardag is altijd een kleurrijk evenement met mensen uit vele landen. De NCDO reikt jaarlijks een prijs uit aan een Nederlandse organisatie die met subsidie van de NCDO projecten in de Derde Wereld uitvoert. In totaal werken zo'n 185 Nederlandse organisaties op deze manier met de NCDO samen.

De prijs wordt gekozen door de bezoekers van de jaardag, vertegenwoordigers van deze organisaties en belangstellenden. Dit jaar werd Stichting Vajra uitgekozen voor de onderscheiding, een prijs van vijfduizend euro. Dit bedrag moet in Nederland worden besteed aan de promotie van de stichtingsprojecten. Een belangrijke taak van de NCDO is immers het vergroten van het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking. Een week na de viering van het jubileum van Stichting Vajra was dit natuurlijk een fantastisch verjaarscadeau.

In de getoonde brief drukt de NCDO zijn waardering als volgt uit:
Hereby I would like to inform you that in our organisation NCDO the Vajra Foundation Nepal and Stichting Vajra have been selected for the first prize of the best NGO in the year 2003. One hundred eighty-five NGO's are registered at the NCDO. The prize has been handed over on Wednesday 28 May 2003 to Mr. Ram Kaji Paudel, Vajra Foundation Nepal, and Drs. Maarten Olthof, Stichting Vajra. We would like to congratulate the foundations with this achievement and wish them every success in the continuation of their social work in the future.

Klik hier voor een vergroting (PDF). Bijzonder was wel dat Ramkaji Paudel juist ter gelegenheid van het jubileum van Stichting Vajra in Nederland was en hierdoor de prijs uit handen van directeur Helmich van NCDO kon ontvangen.

NCDO heeft onder meer subsidie verstrekt voor de bouw van het ziekenhuis in Barhabise (2001) en de school in Ramche (winter 2004) en heeft bijgedragen aan de kosten van de jubileum- en informatiedag van Stichting Vajra.