submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

Maarten Olthof, voorzitter van Stichting Vajra, heeft op 24 oktober 2003 een belangrijke Nepalese onderscheiding voor social service ontvangen. De Himshikhar Foundation Award is een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan 'personalities with an outstanding contribution to the Nepal society'.

Voorwaarde is dat men minimaal vijf jaar in Nepal gewerkt heeft, met bijzondere resultaten en zonder daarbij zelf enig persoonlijk belang te hebben. Het is een soort Nepalese Nobelprijs en er zijn onderscheidingen in verschillende categorieën, zoals wetenschap, kunst, industrie, gezondheidszorg en dus ook social service.


Uitreiking van de Himshikhar Award door de secretaris van de koning

De prijs werd uitgereikt in een volle zaal van het internationale congrescentrum door de secretaris (rechts op foto) van koning Gyanendra. Maarten wijdde na de uitreiking zijn toespraak aan de vrede in Nepal, momenteel het belangrijkst voor dit land - belangrijker dan het werk van alle NGO's bij elkaar. Zijn voettocht langs boeddhistische pelgrimsplaatsen (zie hierna) droeg hij bij deze gelegenheid op aan vrede voor Nepal. Dit oogstte veel bijval van het publiek. Het Nepalese televisiejournaal besteedde uitgebreid aandacht aan deze prijsuitreiking en aan de toespraak van Maarten.

De prijs bestaat uit een fraaie schouderdoek en een koperen gravure met tekst over wat Stichting Vajra doet en gedaan heeft en verder uit. Maarten heeft de prijsuitreiking uitgebreid gevierd met het bestuur van Vajra Foundation Nepal en een aantal vrijwilligers. Alhoewel het een prijs op persoonlijke titel is, was de toekenning ervan natuurlijk een grote opsteker voor het gehele team in Nepal. Maarten zegt hierover:

"Het is een hecht team en met elkaar hebben we deze prestatie geleverd. Iedereen is zo trots als een pauw om bij deze club te werken en te weten dat we dit zelf echt hebben verdiend. Om die reden is de onderscheiding overgedragen aan Ram, de voorzitter van Vajra Foundation Nepal. Hier hoort de prijs thuis en hier hebben ze er ook het meest aan. Hij prijkt aan de muur van het kantoor in Kathmandu."

De tekst op de plaquette luidt:

'It is with delight that the Himshikhar Foundation presents its Himshikhar Social Service Honour for 2060 BS (2003 AD) to the Patron and Co-founder of Vajra Foundation Nepal, Mr. Maarten Olthof, for his contribution and dedicated work towards the development of health, education, cleanliness and awareness in the various communities of Nepal as well as the Bhutanese Refugee Camps at Jhapa. Himshikhar Foundation wishes him all the best for his work to continue with his characteristic cordiality and dedication.'