submenu

Home


doneerbutton

ANBI

TwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

Nieuwsbrief

Bent u al geabonneerd op de Vajra nieuwsbrief?
aanmelden nieuwsbrief

 

content

In 2003 is Stichting Vajra erin geslaagd voldoende geld voor de herbouw van twee scholen bij elkaar te krijgen. Een bevindt zich in Mankha en de tweede ligt in Ramche. Voor de financiering van de school in Mankha heeft Stichting Vajra hulp gekregen van Stichting Namasté.

Voor Ramche is het bedrag dat was ingezameld door de Rotary Arnhem, verdubbeld door de NCDO. Het was de bedoeling dat de bouw weer door twee studenten zou worden begeleid. Vanwege de onrust in Nepal is hiervan afgezien. Het bestuur van de Vajra Foundation Nepal kon geen garantie geven voor een veilig langdurig verblijf in dit afgelegen landsdeel.


school in Mankha

Op dit moment heeft de stichting echter ruime ervaring met bouwprojecten, zodat men het bouwen zonder studenten meer als een uitdaging dan als een tegenvaller ziet. Nu kan Vajra Foundation Nepal laten zien wat het kan. Ondanks alle spanningen en problemen in Nepal gaat de bouw dus toch door. De plaatselijke bevolking staat al geruime tijd te trappelen om aan de slag te gaan en staat vierkant achter de projecten. De school in Mankha wordt op 13 maart geopend, de school in Ramche op 14 maart.


school in Ramche